THE ρεφλεξολογος αθηνα DIARIES

The ρεφλεξολογος αθηνα Diaries

The ρεφλεξολογος αθηνα Diaries

Blog Article

μασάζ έπειτα από την εφαρμογή μηχανημάτων, όπως ρεύμα, λάμπα κλπ.».

Η επέμβαση αυτή γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία ή ενίοτε με περιοχική ή επισκληρίδιο.

Τα ιδιαίτερα ευάλωτα σημεία στο σώμα είναι κυρίως η βουβωνική χώρα (στον άνδρα κυρίως), ο ομφαλός και ο μηριαίος δακτύλιος (στις γυναίκες κυρίως), αλλά και σε οιαδήποτε μετεγχειρητική ουλή.

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω»

Μερικοί άνθρωποι με σπονδυλική στένωση μπορεί να μην έχουν συμπτώματα. Άλλοι μπορεί να παρουσιάσουν πόνο, μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και μυϊκή αδυναμία.

Σπονδυλική στένωση είναι η στένωση των χώρων στη σπονδυλική στήλη (ραχοκοκαλιά) η οποία προκαλεί πίεση στο νωτιαίο μυελό και τα νεύρα.

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται ενδεικτικά τρείς ασκήσεις (δύο διατατικές και μια ενδυνάμωσης), οι οποίες σωστά "τοποθετημένες" σε ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης και φυσικά σε συνδυασμό με αυτά που αναφέρθηκαν προηγουμένως, θα σας απαλλάξουν από την έντονη συμπτωματολογία.

Τέλος, χειρισμοί στην περιοχή του αυχένα μπορεί να προκαλέσουν κάποια ζαλάδα ή και κάποιον ελαφρύ πονοκέφαλο, μικρής διάρκειας. Τα συμπτώματα αυτά είναι παροδικά.

την ελαχιστοποίηση της υποτροπής (ειδικά στις μετεγχειρητικές).

με σπονδυλολίσθηση. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει μαζί με την αποσυμπίεση να γίνει και σπονδυλοδεσία. Το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο και απαιτεί σωστό διαγνωστικό έλεγχο (πχ. με μαγνητική και αξονική τομογραφία, λειτουργικές ακτινογραφίες κλπ) και εμπειρία από τη μεριά του χειρουργού.

Ανάλογα με τους στόχους που ορίζουν ο φυσικοθεραπευτής με τον ασθενή διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, στο οποίο εντάσσονται κάθε φορά και διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης ανάλογα με την πάθηση του εκάστοτε περιστατικού.

Το αυχενικό σύνδρομο εμφανίζεται σε άτομα μέσης ηλικίας, click here που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν και εκφυλιστικά στοιχεία στην σπονδυλική στήλη.

Νέα μέθοδος ανίχνευσης του καρκίνου των ωοθηκών από δείγματα ούρων

Οι παθήσεις σπονδυλικής στήλης αποτελούν σύνθετες παθολογίες με πολλές φορές περίπλοκη κλινική εικόνα. Οι βασικοί πυλώνες στην χειρουργική αντιμετώπιση είναι η κατανόηση των εμβιομηχανικών ιδιοτήτων κάθε σπονδυλικής στήλης, καθώς και ο σεβασμός στις νευρικές δομές που εμπλέκονται στο πρόβλημα. Στόχος είναι η επίλυση του προβλήματος με το μικρότερο μυικό/ιστικό τραύμα χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην λειτουργικότητα και φυσιολογία της σπονδυλικής στήλης.

Report this page